Saturday, October 25, 2008

Kefir Besin Değerleri

Kefir Besin Değerleri
Süt ürünleri olarak bilinen Kefir ve Yoğurt vücudun yararlı yardımcıları olan mikroorganizmalardan iki ayrı grubu barındırıyor.

Kefirde bol miktarda bulunan ve esansiyel amino asitlerden bir tanesi olan triptofanın , mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Vücudumuzda en çok bulunan ikinci mineral madde olan fosfor, hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların, yağların ve proteinlerin kullanımında kolaylık sağlamaktadır. Kefir B12 , B1 ve K vitamini bakımından da zengindir. B u vitaminlerin yeterli alınması durumunda gerek böbrek, karaciğer ve sinir sistemine gerekse deri rahatsızlıklarına sayısız fayda sağladığı bilinmektedir.

Kefirin bileşimi
  • Su % 88-89
  • Süt asidi % 0,8-0,9
  • Etil alkol % 0,6-1,1
  • Süt şekeri / laktoz % 1,7-2,7
  • Kazein % 2,5-2,9
  • Mineraller % 0,6-0,8
  • Albümin % 0,1-0,3
  • Yağ % 2,8-3,3

No comments: